Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2018 11:53 - HEDP, хидроксиетилиден дифосфонова киселина
Автор: irochemical Категория: Бизнес   
Прочетен: 481 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.07.2018 11:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 HEDP (Хидроксиетилиден дифосфонова киселина) е един вид органична фосфонова киселина.   Като опитен доставчик, Shandong IRO Water Treatment винаги доставя висококачествена HEDP киселина. И всъщност, IRO има и собствен завод за HEDP. Освен това, за повече подробности, превъртете надолу тази страница.

HEDP (Хидроксиетилиден дифосфонова киселина) е без мирис органично фосфорно химично съединение. От една страна, тя е безцветна до жълтеникава киселинна течност   Освен това, HEDP е инхибитор на корозията на органофосфорната киселина. HEDP киселина се използва в различни индустриални приложения. Като например инхибитор на корозията за промишлени води и детергенти.   Освен това той показва добра стабилност в присъствието на хлор. Същото като свойствата на инхибиране на корозията в присъствието на цинк и други фосфати.

Друга ключова точка, HEDP могат да разтварят окислените материали върху повърхностите на тези метали. Той показва отлични мащаби и ефекти на инхибиране на корозията при температура 250 ℃.

Хидроксиетилидендифосфоновата киселина има добра химична стабилност при висока рН стойност. По тази причина е трудно да се хидролизира и разгражда при обикновени условия на светлина и топлина. Допустимото му киселинно / алкално и хлорно окисление е по-добро от това на другите органофосфорни киселини (сол).   Твърдото състояние на хидроксиетилиден дифосфонова киселина е кристален прах. Поради голямата си чистота, HEDP е подходящ за употреба през зимата и замразените райони.   HEDP в твърдо състояние може да се използва като почистващ препарат в електронни полета и като добавки в ежедневните химикали. (В течността има твърде много замърсявания, така че не може да се използва за електронно почистване и ежедневна употреба.)
HEDP може да хелатира с Fe, Cu и Zn йони, за да образува стабилни хелатни съединения. С други думи, HEDP киселина може да реагира с метални йони във водната система, за да образува хелатоиден комплекс с хекса-елемент, по-специално с калциеви йони.   Следователно, HEDP има добри анти-скалисти и видими прагови ефекти. Когато се изгражда заедно с други химикали за пречистване на водата, HEDP показва добри синергични ефекти. Хидроксиетилиден дифосфонова киселина може също да се използва като хелатиращ агент в текстилната промишленост.
image

Приложения
  • Използва се като мащаб и инхибитор на корозията в системите за охлаждаща вода
  • Използва се като мащаб и инхибитор на корозията при обработката на промишлени води
  • Използвани като индустриални детергентиИзползвани в басейни
  • Използва се при обработка на метални повърхности като инхибитор на корозията за стомана
  • Използва се като стабилизатор в H2O2 разтвори
  • Използва се като изолиращ агент в текстилните помощни средства
English website: https://www.irohedp.com/



Тагове:   hedp,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: irochemical
Категория: Бизнес
Прочетен: 6579
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930